Hoe werkt het opzeggen van mijn oude zorgverzekeraar?

Overstapservice SLOOPdeCRISIS

In het geval van SLOOPdeCRISIS wordt uw huidige zorgverzekering ook voor u opgezegd zonder dat u hier iets voor hoeft te regelen. U moet dan vóór 31 december overstappen. Uw nieuwe zorgverzekeraar zorgt voor een naadloze overgang. Mocht uw aanvraag niet worden geaccepteerd door de nieuwe zorgverzekeraar, dan wordt uw huidige zorgverzekering niet opgezegd. Zo komt u dus nooit in de situatie waarin u onverzekerd bent.

 

Uiterlijk 31 december

Stapt u uiterlijk 31 december over naar een nieuwe zorgverzekeraar? Dan zegt uw nieuwe zorgverzekeraar uw lopende zorgverzekering voor u op. Dit is voor de meeste mensen het geval. U hoeft verder niks te regelen.

 

Vanaf 1 januari

Wanneer u na 31 december een zorgverzekering aanvraagt bij een nieuwe verzekeraar, dan moet u uw lopende zorgverzekering wel zelf opzeggen. U heeft dan nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Dit is alleen in uitzonderlijke gevallen mogelijk. Wij adviseren daarom om dit uiterlijk 31 december te doen.

 

Zorgverzekering tussentijds opzeggen

Normaal gezien hebt u eenmaal per jaar de mogelijkheid om over te stappen op een nieuwe zorgverzekeraar, namelijk in november en december. In de regel is het niet mogelijk om de zorgverzekering tussentijds op te zeggen. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt hier een uitzondering op gemaakt.