Wat is de gesprek kwaliteit van vast bellen via internet?

De gesprek kwaliteit van vast bellen via internet is tegenwoordig even goed als bellen via de ouderwetse telefoonlijn. Vast bellen via internet is stukken goedkoper en u kunt extra besparen door uw vaste telefoonlijn op te zeggen.        

Nummerbehoud

U kunt uw huidige telefoonnummer behouden en dit is bijna altijd gratis. U kunt de wens ‘gratis nummerbehoud’ aangeven in de uitgebreide filters links naast de op uw postcodecheck gebaseerde aanbiedingen. Uw huidige telefoonnummer geeft u aan ons door via het bestelformulier. Als u kiest voor een tweede telefoonlijn binnen één abonnement, dan kunt u ook een tweede telefoonnummer meenemen. Meestal zijn aan deze extra service wel kosten verbonden, dit vindt u terug in de specificaties van de abonnementen. Als u geen oud telefoonnummer wilt meenemen, dan wordt er automatisch een nieuw nummer voor u aangevraagd. Dit telefoonnummer staat vermeld in de bevestiging brief van de provider.

Huidige telefoon

Vrijwel alle telefoons zijn te gebruiken in combinatie met vast bellen via internet. Uitzonderingen hierop zijn digitale ISDN-telefoons en telefoons met een ‘pulse’-signaal. Dit laatste type telefoon is vaak wel via een knop op het apparaat om te zetten naar het benodigde ‘tone’-signaal.

Fax

Helaas is het digitale telefonie signaal niet geschikt om een fax op aan te sluiten. Overigens zijn er tegenwoordig diensten beschikbaar waarmee u via uw e-mail gemakkelijk een fax kunt ontvangen of versturen. Vaak betaalt u dan per verstuurde fax.